Barion Pixel

KÁVÉZZatok! ☕

Remélem már mindenki javában túl van az idei nyári „hidegkávé” élményén. Ebben a hőségben nincs is üdítőbb egy zúzott jeges frappénál vagy jegeskávénál.
Most egy frissítő jeges espresso receptet hoztam nektek, a Caffe Freddo-t, ami roppant egyszerűen elkészíthető, a görögök kedvence, de lehet ha kipróbáljátok, a ti kedvencetek is ez lesz az idei szezonban!

Így készítsd el a Caffe FREDDO Espresso-t:

1. Főzz le egy dupla adag espresso-t! (40-42 gr.)
2. Adj hozzá ízlés szerint 1 lapos evőkanál cukrot vagy barnacukrot.
3. Öntsd rá a forró espresso-t 2-3 db jégkockára, majd shakerben jól rázd össze.
4. Egy pohárba tegyél 3-4 jégkockát, majd öntsd rá a jéggel jól összerázott espresso kávédat.

Ha a Capuccino-t kedveled jobban, akkor annyiban módosítsd a receptet, hogy habosíts fel 3,5%-os tejet (fontos, hogy zsíros tejet használj!), egy pohárba tegyél jégkockákat, majd erre öntsd rá a dupla espresso-t és jöhet a tetejére a jó krémes tejhab. Ez lesz a FREDDO Capuccino.

Ha pedig a Flat White-ot kedveled jobban, akkor kicsit tovább habosítsd az espresso-t a jéggel a shakeredben, majd először a poharadba önts 3,5%-os tejet, utána erre jöhet a jó habosra összerázott espresso. Ez lesz a FREDDO Flat White.

Kávéitokat teraszon, kertben ülve, lazító környezetben fogyasszátok és élvezzétek a kávé hideg oldalát! 😊
Válogathattok minőségi kávékínálatunkban és az elkészült italoknak itt találtok megfelelő hordozható termoszokat, kulacsokat!

KÁVÉZZatok kedvetekre nyáron is!

Hozzászólás

Kosár
Scroll to Top