
Világszerte egyre többen küzdenek D-vitamin hiányból eredő betegségekkel. Becslések szerint a világon több mint 1 milliárd ember alacsony D-vitamin szinttel rendelkezik.
Ez azért fordul elő, mert minden eddiginél több időt töltünk bent, amit csak megnövelt a coviddal nehezített élet.
A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás UV-B spektruma.
Ősszel és télen, ahogy gyengül már a nap fénye, szervezetünkben a D-vitamin szint is gyorsan csökken. Magyarországon októbertől márciusig alacsony az UV-sugárzás szintje, ezért a napsütés már nem biztosít elegendő ultraibolya fényt a D-vitamin előállításához.
Egészségetek védelmének érdekében szervezeteteknek egész ősszel és télen optimális D-vitamin bevitelre van szüksége.
Miért is fontos a megfelelő D-vitamin szinten tartása szervezetetekben?
Mert a D-vitamin segít csökkenteni a rák, az autoimmun betegségek, a szívproblémák kockázatát, erősíti a csontokat és az izmokat, hozzájárul a kalcium és foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához és az immunrendszer normál működéséhez.
Amennyiben lehetséges fogyasszatok olyan ételeket (lásd alább), amelyekkel támogathatjátok a D-vitamin-bevitelét szervezetetekbe!
Emellett pedig pótolhatjátok még kapszula vagy szájspray formájában is, valamint találhattok nálunk egyéb immunerősítő termékeket a télre.
Vigyetek be a szervezetetekbe elegendő mennyiségű D-vitamin-t!
🐟 Fogyasszatok sok olajos halat, szardíniát, lazacot és tőkehalmájat!
🍳 Fogyasszatok sok tojást!
🥛 Fogyasszatok sok tejet!
🍊 Fogyasszatok sok narancsot!
🍄 Fogyasszatok sok gombát!
VITAMINOZZatok sokat a télen!