Barion Pixel

Alakítsatok ki egy otthoni edzési rutint és készüljetek a tavaszra! Izmosodjatok! Sok tanulmány azt mutatja, hogy az első számú ok, amiért az emberek nem edzenek, az az idő. Ha csak 30 percetek van, az otthoni edzés időhatékony lehet. Az olyan mozgásokhoz, mint a fekvőtámaszok, kitörések, guggolások nincs szükség sok felszerelésre sem, elég egy matrac és bárhol elvégezhetőek. Ahogy nő az edzési rutinotok, érdemes lehet egy-két kiegészítőt is bevetni, mint például: gumiszalag, gumikötél, súlyzó, vagy edzés utánra masszázslabda, masszázsolaj, sportkrém 😉
Online már számos edzésvideót és -programot elérhettek, melyek a különböző fitneszszintekhez és célokhoz vannak szabva. Akár erősítő edzést, kardiót vagy jógát választatok, a lényeg, hogy olyat találjatok, ami mellett kitartatok és nem adjátok fel!

❗Az edzések előtt fontos, hogy mindig végezzetek bemelegítést és figyeljetek a megfelelő technikára. A gyakorlatok intenzitását fokozatosan növeljétek az erőnlétetek és kényelmetek szerint. Edzések után pedig ne feledkezzetek meg a nyújtásról sem! Amennyiben bármilyen egészségügyi problémátok van, vagy bizonytalanok vagytok a gyakorlatok helyes végrehajtásában, mindenképpen konzultáljatok személyi edzővel vagy orvossal.

💪 Push-up: Fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás. Helyezkedj el fekvőtámasz helyzetben a vállszélességednél kissé nagyobb kéztámasszal, majd a könyökök hajlításával és nyújtásával közelítsd a mellkasodat a talajhoz és vissza kiinduló helyzetbe.
💪 Guggolás: Állj terpesz állásban, a lábfejeidet tartsd kissé kifele. Hajlítsd be a térdedet és vidd lefele a csípődet, ügyelve arra, hogy a hátad ne dőljön előre túlzottan. Főként a lábizmokat, combokat és farizmokat dolgoztatja meg.
💪 Kitörés: Egyenes háttal lépj előre egyik lábaddal, majd ereszkedj le úgy, hogy mindkét térded 90 fokos szögben legyen. Térj vissza a kiindulási pozícióba, majd ismételd meg a másik lábaddal is.
💪 Plank: Feküdj hasra, majd támaszkodj a könyöködre (alkarra) és a lábfejedre. Tartsd a tested egyenes vonalban, és tartsd meg ezt a pozíciót egy ideig. Főként a hasizmokat, a hátizmokat dolgoztatja meg, de jó az általános teststabilitás fejlesztésére is.
💪 4 ütemű fekvőtámasz (burpee): Lendülj guggolásba, majd ugorj fekvőtámasz helyzetbe (ha már jól megy, végezz karhajlítást is), tedd le a mellkasodat és a hasadat egy pillanatra a talajra, majd ugorj vissza guggoló helyzetbe, utána pedig ugrás fel és egy taps a fejed fölött. Ez a gyakorlat tényleg szinte minden izomcsoportot megdolgoztat és nagyon jó kalóriaégető hatású.

Edzés után jutalmazzátok meg magatokat és készítsetek egy finom fehérje shaket!
Válasszatok fehérje kínálatunkból!
Találtok nálunk kulacsokat is, melyekben remek frissítőket készíthettek magatoknak.

IZMOSODJatok!

Hozzászólás

Shopping Cart
Scroll to Top